Lunan luolakokeet


Ikaalinen 1.6.2011, tulos B44. Tuomari Jouko Pakkala:

Koira hyvin luolaan, räväkästi yhteys kettuun. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy vas. kulmapesään. Koira käy vähän kuumana eikä heti tajua, että kettu lähti. Kun tajuaa, seuraa sitä vauhdilla. Ottaa heti lähityöskentelyasemat. Kettu iskee kovin, koira kestää hyvin ja lisää painostusta niin kovin, että koe keskeytetään ketun säästämiseksi ja vammojen välttämiseksi.

Ikaalinen 24.8.2011, tulos B40. Tuomari Jouko Pakkala:

Koira hyvin luolaan ja yhteys kettuun pian. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy oik. päätepesään. Koira käy kuumana, se hukkaa ketun, koira käy oik, palaa, käy vas puolen putkessa, käy aloituspesässä ja sitten vasta kokoaa itsensä ja seuraa kettua ja löytää sen oik .päätepesästä, johon aloittaa painostuksen alkuun haitan takaa. Kettu kirraa hyvin , se aktivoi koiraa. Koira parantaa painostusta ja puolessa välissä koetta on jo ihan lähituntumassa. Kettu ei kovia iske, mutta mitä iskee, koira kestää hyvin. Alku laskee pisteitä ja se, että hyvä työskentely kestää puolet kokeesta

Ikaalinen 4.9.2011, tulos A49, tuomari Tanja Rinnetmäki:

"Koira hyvin luolaan. Nopeasti hiekasta läpi. Raivoisa ilmoitushaukku. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy vas. päätepesään, jonne koira seuraa hyvin. Koira aloittaa hyvän painostuksen ja kestää ketun iskut. Lähtee kuitenkin hakemaan uutta reittiä oik. päätepesään, jonne kettu seuraa, kääntyy kulmapesässä ja palaa keskelle, menee siitä ns. eteisen pesään, jonne koira seuraa ja jatkaa painostusta. Koe keskeytetään, kun koira tunkee pesään."