Oltiin rohkeita sunnuntaina ja päästettiin koirat, Lunakin, vapaana juoksemaan lähimetsään. Tyttö oli varusteltu puhelinnumerolla ja kulkusella kaulapannassa, jos ottaa ritolat. Kulkunen ei kyllä auttanut mitään, kun meinattiin, että kuultais missä se menee... Aika pian Luna katosikin näkyvistä, mutta välillä palaili takaisin näköpiiriin.

Nemo tuli aina kutsuttaessa, paitsi puolessa välissä lenkkiä ei näkynyt enää kumpaakaan... Hetken päästä selvisi syykin, metsässä oli joku mies welsh corgin näköisen koiran kanssa vähän hämmentyneenä, kun kaksi duracellpupua loikkii iloisena ympärillä. Siinä kohtaa Luna tuli kutsusta luokse ja hetken päästä Nemokin. Ilmeisesti siis koirat olivat olleet siivosti, kun ei kuultu meteliä ja mies vaan jatkoi matkaansa, eikä huudellut meille mitään.

Odoteltiin sitten tovi ja jatkettiin eri polkua samaan suuntaan ja Luna teki taas katoamistempun. Löytyi sitten kuitenkin hetken päästä hämmentyneen näköisenä lähellä polun risteyskohtaa, missä Seppo oli lähtenyt etsimään neitiä oikealle ja mä vasemmalle... Sen jälkeen otettiinkin molemmat koirat naruihin ja Luna kulki niin hienosti kotiin päin vierellä, eikä edes haukkunut vastaantuleville koirille. Oli siis lyhytkin pyrähdys metsässä tehnyt tehtävänsä :)

1294074117_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään treenailtiin pitkästä aikaa kotosalla lautaa eli agility puomin ja A:n alastulokontakteja. Nemo tarjosi ekaa kertaa asentoa laudalla, wuhuu! On siis alkanut sisäistämään, että siitä saa aina namin, tätä ehdittiin treenailla lokakuun alusta ja johan tuotti tulosta! Arvelinkin, että meille tekee molemmille tauko agilitystä hyvää. Huomenna siis jatkuu agitreenit kahden viikon joulutauon jälkeen.

Luna oli ihan mahdoton laudalla, hamusi vaan namia ja kierähti aina selälleen ja suurin piirtein kuperkeikalla laudalta alas. Otettiin sitten muita temppuja ja nyt Lunakin osaa kieriä. Nemolle opetin uutena juttuna pyöri eli seisten tavoittelee namia takajalkansa paikkeilta ja tekee 180 asteen käännöksen itsensä ympärille.

Ei muuten uskallettukaan jättää koiria vielä tänään kahden, kun Lunan tärppipäivistä on kulunut vasta viikko. Otetaan varmaan vielä tää viikko varman päälle.

1294074147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e