Vuotuinen Hyvinkään koirakylpylä -reissu on tehty Lunan siskon Ulpun porukan kanssa! Ai, että oli taas tytöillä KIVAA ja sen kuuli kaikki, kun tytöt haukkuivat kilvan altaassa. Iloisena yllätyksenä myös Nemo oli menossa heti altaaseen narupallon perässä ja nappasi sen polleana suuhunsa, ui altaan toiseen päähän, jonka jälkeen saalis sai kyytiä. Harmiksi Nuga ei päässyt mukaan kokeilemaan uimataitoja, kun saman päivän aamuna taas pärski pikkuisen kotona. Seuraavana päivänä ei sitten ollutkaan enää mitään oireita.



Ulpulla lelu suussa, Luna hengessä mukana



Tappelupukarit sulassa sovussa

Koirat tuli tosiaan pestyä samalla kätsysti. Meillä koirat pestään noin 1-2 kertaa vuodessa, jos jalkojen suihkuttelua kurakeleillä ei lasketa. Kuinkas teillä? Parson vaan jotenkin kummasti puhdistuu itsellään, vaikka olisi pyörinyt auton alla tms.



Nemo saaliinsa kanssa

Agilitytreeneissä on ollut kivaa ja mennyt hyvin jo monen viikon ajan! Luna tekee täysillä kaiken mihin ryhtyy, mutta malttaa keskittyäkin esimerkiksi kontakteilla ja puomia pitkin kipittäessä. Myös keinua ja rengasta on päästy treenaamaan, keinua edelleen hihnassa. Tuota kontaktia vielä ihmettelen, että se menee niinkin hyvin eli Luna jarruttaa alastulolle. Siis kyllähän me koko viime talvi sitä treenattiin kotona, mutta Lunan kanssa se meni jatkuvasti ihan lekkeriksi, kun tykkäsi tehdä vaan kuperkeikkaa laudalta alas :D Jotain siitä treenistä on ollut hyötyä kuitenkin.

Nemo agiliitää suurella sydämellä ja on aina korkeilla kierroksilla, mutta siitä huolimatta hallittavissa. Nyt on mukavaa, kun voin heittää Nemolle lelun, mikä on maailman paras palkka, kun saa juosta lelu suussa esteitä vapaa valintaisessa järjestyksessä. Nuorempana Nemo juoksi/karkasi lelun kanssa niin, ettei sitä tahtonut saada pois ollenkaan... Joku viikko takaperin treenattiin leijeröintiä, onnistui hyvin (ihmettelin oikein) ja tällä viikolla rataa, josta kokeiltiin kolmella erilaisella käännöksellä, kuinka koiran saa nopeiten hypyltä keinulle (kohdat 2.-3.):




1. Valssi hypyn takana oikeassa reunassa, keinulle itse vasemmalla

2. Takaakiertoon lähetys vasemmalla kädellä, käden vaihto selän takana ja koira oikeaan käteen selän takana -> keinulle itse vasemmalla

3. Takaakiertoon lähetys vasemmalla/oikealla kädellä, jäädään itse keinun oikealle puolen, jolloin kepeille lähetys on hankalampi

Kakkosvaihtoehto oli se vaikein, mutta samalla nopein ja ihmeen kaupalla se toimi heti ensimmäisellä yrityksellä. Täytyy vaan luottaa Nemoon siellä selän takanakin! Lunan kanssa täytyy taas muistaa, että treenailee vasta ekaa vuotta lajia, joten sille täytyy näyttää esteet tarkemmin, kun Nemolle. Jännä, kuinka vaikea on ohjata toista koiraa, kun on tottunut yhden kanssa touhuamaan, opettavaa.




Pojat Pyhäjärven jäällä



Isä ja poika