Parsoneitten erikoisnäyttely järjestettiin tänä vuonna Hyvinkäällä. Nemo osallistui ekaa kertaa nuorten luokkaan, kun ikää oli tarvittavat 15kk ja 2 vkoa päälle. Poika yllätti kehässä hyvällä käytöksellä, seisoi nätisti häntä heiluen ja pöydälläolo meni paremmin kun koskaan! Seisoi koko ajan rauhassa neljällä tassulla :) Tällä kertaa asiaa helpotti varmaankin se, että ehdin asetella Nemon pöydälle kaikessa rauhassa, eikä tuomari tullessaan kiekunut mitään, itse asiassa ei puhunut ollenkaan, ei edes kysynyt koiran ikää.

1255630866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nemo kuudentena

Ravaaminen olisi voinut mennä paremmin, Nemo vähän laukkaili, ravisteli itseään ja säikähti kerran tuomarin edessä, kun sivuovi pamahti kiinni. Nemo säikkyi jostain syystä hallissa kovempia ääniä, oli varmaankin jokseenkin väsynyt Hauskan viikon jälkeen ja ehkä oudokseltaan kirpsakka pakkanen teki oman jännitysmomenttinsa. Tällaisena Nemo oli kyllä huomattavasti helpompi esittää, kun ei sinkoillut niin paljon. Nemo sai taas EH:n ja aika lyhytsanainen oli tuomari Karen Rimmer Iso-Britanniasta:

"The head is boxy. Correct bite. Harsh coat. Movement is erratic. Too tall."

1255630738_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravia, kuva: Toni Lund

Tuomari tuntui tarkastavan useimmilta koirilta ovatko ne spannattavissa, mikä oli mulle jokseenkin uusi termi ja ilmeisesti meinasi sitä, että mahtuuko koira hyvin luolaan. Meille ei kuitenkaan tullut asiasta noottia, vaikka muuten isokokoisena pidettiin. Ihmettelin pöydällä, kun tuomari nosti Nemon etupään ilmaan ja laittoi sormet rintakehän ympärille, kyllä ne sormet taisi suurin piirtein yhteen mennä...

Paikalla oli paljon tuttuja ja meininki rento. Vasta kotimatkalla tajusin, ettei mun kädet tärissyt kehässä ollenkaan, eikä muutenkaan pahemmin jännittänyt! Samassa kehässä oli Arttu, Elmeri ja Pave. Lisäksi Artun "pikkusisko" Nyyti nappasi ekan ERInsä ollen junnu narttujen kakkonen, onnittelut Nyttyrälle :)! Elmerin elämänkumppani Siiri niin ollen oli VSP-pentu, onnea Simpukka :)! Lisäksi oli paljon muita päiväänsä tyytyväisiä ja menestyneitä tuttuja, mutta tässä nämä päällimmäisenä mieleen jääneet.