Maanantaina agiliidettiin poikien kanssa Ylöjärvellä. Olin ihan yllättynyt, kun Elmeri seurasi niin mukavasti uutta ohjaajaa. Ensimmäisellä kierroksella poika meni ensin aitojen ohi, sillä oma yläkroppani oli suoraan eteen, vaikka olisi pitänyt olla koiraan päin avautuneena (keskityn liikaa siihen, että pysyn koiran vauhdissa mukana ja niin ollen kroppa on tiukasti eteenpäin..). Oivalluksen jälkeen lähti sujumaan ja Elmeri juoksi kovaa vauhtia aidat, putken, kepit ja renkaan. Toisella kierroksella Elmeri veti kauhealla höökillä kentälle ja innostui jopa pari kertaa haukahtamaan radalla: ”Kerro jo mikä este on seuraava”. HK:n sininen ja wubba-lelu toimivat jälleen kerran :)

1255164954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elmeri kesällä Tonin kanssa
 

Nemo meni myös kivasti heti, kun sain yläkropan kuntoon. Kokeiltiin lisäksi keinua, vaikka se mua aina itseäni vähän hirvittää. Nemo malttoi mennä nätisti hihnassa, joten jäi positiivinen fiilis. Oli hieno nähdä, kun Janne liidasi Nemoa. Poika menee kepit jo hyvällä tyylillä sujuvan nopeasti!
 
Tiistaina liidettiin taas, tällä kertaa Pirkkalassa. Oli alkeiskurssin viimeinen tunti ja opet olivat viritelleet 13 esteen radan kentälle. Se saatiin mennä kahteen kertaan. Ensimmäisellä kierroksella mokasin ja ohjasin putken väärästä päästä sisään sekä viimeisellä juoksusuoralla en taaskaan avannut yläkroppaa, jolloin Nemo kiersi aidat. Toisella kierroksella meni himpun verran paremmin, vaikka Nemo imaisikin pituudelta putkeen, vaikka välissä olisi ollut aita. Kentän laidalla harjoiteltiin omaa tahtia pussia ja Nemo sinkaisi joka kerta vauhdilla läpi epäröimättä. Kurssista jäi hyvä fiilis, vaikka opetusta olisi saanut olla enemmän, tällä kurssilla voi puhua lähinnä ohjauksesta.

1251217618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nemo kesällä, kuva: Toni Lund
 
Agikentältä olikin hyvä siirtyä trimmauspöydälle, jossa Nemo käyttäytyi siivosti. Karva oli taas ”väärässä” kasvuvaiheessa, joten ihan priimaa siitä ei saatu. Katsottiin järkevämmäksi jättää karva hieman pitkähköksi, kun ottaa se kokonaan pois, jolloin olemus olisi jokseenkin vaaleanpunainen ;) Sunnuntain erikoisnäyttelyä odotellessa…

1255165957_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennen trimmausta

1255166046_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Trimmauksen jälkeen

Kotiuduttiin eilen haikein mielin Hauskasta, ikävähän niitä karvatassuja on. Nemo aloitti taas harjoittelemaan kaupunkilaiselämää eli aamulenkille remmissä ja uusia tuttavuuksia hakemaan. Lenkillä tulikin vastaan kiinanpystykorvat Sani ja Jere, joiden kanssa Nemo sai tovin juosta vapaana. Aika säyseää näytti olevan meno ja hyvä niin. Samaisella lenkillä käytiin kaupassa ja Nemo odotti hienosti pyörätelineeseen kiinnitettynä, ei tietoakaan narun pureskelusta. Agilitykentän laidalla, kun ei minkään vahvuinen remmi pysy ehjänä :D