Edit: lisätty kuvia 15.5.2012. Kiitos Katjalle kuvista!

Aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille! Vietettiin juhlaa jo eilen iso-mummulassa ja tehtiin kaverikoira Rokin kanssa piiitkä metsälenkki. Tämä oli myös Lunan eka äitienpäivä, jonka kunniaksi tyttö sai extraherkkuja, mitä pojille ei jaettukaan.
 
Tänään oli Nugan kehä debyytti Tampereen KV-näyttelyssä, meidän naapurissa, Pirkkahallissa. Poika esiintyi aikas mukavasti viikon takaisiin mätsäritunnelmiin verrattuna. Lenkkeiltiin aamulla 1,5km hallille, oltiin ajoissa paikalla ja leikittiin suosikkileluilla, jotta poika rentoutui sekä käytiin harjoittelemassa kehässä ennen luokan alkua. Pentuluokkaan oli ilmoittautunut myös toinen pieni, joka yllätykseksi olikin Siirin poika Urho! Molemmat kipitteli iloisesti ja olivat nätisti pöydällä, ainoastaan edes-takas juoksu rinnakkain sai pientä äijäilyä aikaan, jolloin tuomari armahti meidät ja saatiin mennä yksi kerrallaan. Urho oli ROP-pentu ja sai KP:n, Nuga tuli siis toiseksi ja arvostelu meni näin
:

Typical enough developed for his age. Good length of head. Slightly rounded eyes. Correct ears. Good neck. Front in development. Correct angulation. Volume of chest according his age. Slightly sunking croup. Moving still as a very young. Good coat structure. Very promising.



Nuga, kuva: Katja Yrjölä

 

Lunan kohdalla jännitti aikalailla, kun neidin käytöksestä ei aina etukäteen tiedä, mitä tuleman pitää. Tyttö oli pelipaikalla suht mallikkaasti, kun alkuun ei ollut vielä paljon porukkaa ja odotti häkissä vuoroaan nätisti. Kehässä meni puoleen väliin hyvin (kuono oli kyllä koko ajan maassa, vaikka yritin sitä mätsärisedän ohjetta noudattaa juoksemalla vieressä), kunnes Luna bongasi viereiseltä kentältä jonkun pystykorvan ja sen jälkeen en saanut mitään kontaktia tyttöön, veti toiseen kehään päin ja vinkui ravatessa :D Juoksi ja seisoi paikallaan kuitenkin suht nätisti ja kouraan saatiin EH. Arvostelu meni näin:

Good type. Very feminine. Good lenght of head. Slightly strong ears. Good expression. Enough neck. Enough front volume and lenght of chest. Typical angulation. Sunking croup. In movement and when standing open knees.



Luna, kuva: Katja Yrjölä



Odotetaan vuoroamme pöydälle, kuva: Katja Yrjölä

 
Kavereita oli mukava nähdä, vaikkei siinä jännityksessä kaikkien kanssa ehtinyt, kun muutaman sanan vaihtamaan. Shoppailua olin odottanut innolla, mutta kojuja taisi olla hieman aikasempia vuosia vähemmän ja kotiin viemisiksi ei ollut, kun tavallisia puruluita. Jos jollakin on kuvia meidän menosta, niin mielelläni otan muistoksi :) Onnittelut kaikille päiväänsä tyytyväisille!
 


Avoimen luokan uroksia

 


Kamunkorven koiria kasvattajaluokassa